top 10 aptitudini ale viitorului

Ce influențează aceste aptitudini ale viitorului? Societatea a ajuns într-un punct în care s-au depășit complet așteptările și preconizările făcute acum zeci de ani (legate de dezvoltare și de aptitudini ale viitorului). Ne plătim cafeaua de la Starbucks cu o bucată de plastic, conducem autobuze și mașini electrice (fără motor cu ardere internă, unele chiar fără șofer).În plus, ne comandăm vechiturile de pe internet, fără a vorbi față în față cu un vânzător. O evoluție firească și benefică, până la urmă, întrucât ne ușurează foarte mult viața de zi cu zi.

Totuși, după o examinare mai atentă, poate vă întrebați: Ce se va întâmpla în viitor cu șoferii de autobuz, când vom fi transportați de autobuze care se conduc singure? Dar cu vânzătorii și furnizorii, când adidașii noștri noi vor fi livrați la ușa noastră cu o dronă? Ce se va întâmpla cu joburile? Vom ajunge într-o criză, deoarece oamenii nu își vor mai găsi de lucru? Doar în urmă cu câțiva ani, aceste întrebări probabil au smuls un zâmbet obosit de pe buzele celor care erau nostalgici și împotriva globalizării. Dar astăzi, în 2019, exemplele menționate nu mai sunt o fantezie, ci sunt deja realitate și e doar o chestiune de timp până asemenea tehnologii vor cuceri întreaga planetă.

Ce este industria 4.0?

Ce este industria 4.0

O revoluție industrială, declanșată de către dezvoltarea exponențială a diferitelor tehnologii, ca informatica sau robotica. Cine încă are senzația că acest lucru nu ne va afecta prea mult, trebuie doar să arunce o privire în trecut. Prima revoluție industrială ne-a adus mașinile cu abur și producția mecanică prin care munca manuală a devenit doar învechită. Utilizarea electricității a pus totul cap la cap prin a doua revoluție, iar a treia revoluție a automatizat industria prin electronică si tehnologia informației. Ce au aceste descoperiri în comun, pe lângă avantaje, este faptul că au costat slujbele a mii de oameni. Din acest motiv, trebuie să reconsiderăm rolul omului în această lume nouă. Forumul Economic Mondial s-a informat, de la șefii de personal și de la responsabilii pentru strategie, despre afacerile internaționale anterioare și a publicat o listă cu cele mai importante aptitudini ale angajaților pentru anul 2020.

Top 10 aptitudini ale viitorului (2020):

aptitudini ale viitorului

Rezolvarea problemelor complexe
Gândire critică
Creativitate
Resurse umane
Munca în echipă
Inteligență emoțională
Judecată și luarea deciziilor
Orientarea către servicii
Dezbatere
Flexibilitate cognitivă

Top 10 aptitudini ale trecutului (2015):

aptitudini ale trecutului

Rezolvarea problemelor complexe
Munca în echipă
Resurse umane
Gândire critică
Dezbatere
Controlul calității
Orientarea către servicii
Judecata și luarea deciziilor
Ascultare activă
Creativitate

Deja într-un timp relativ scurt, doar 5 ani, s-au schimbat trei dintre cerințele pentru angajați. Până în anul 2020, progresele în robotică, serviciile de transport autonome, inteligența artificială, mașinile autodidactice, reciclarea avansată a deșeurilor și biotehnologia vor schimba radical lumea noastră.
Pentru piața muncii, acest lucru înseamnă că unele joburi vor dispărea și că unele care nu există deloc azi vor deveni o obișnuință. Așadar, nu trebuie să ne facem griji că oamenii vor ajunge să nu își mai găsească un loc de muncă. Joburile nu vor dispărea complet, doar se vor schimba – cineva trebuie să aibă grijă de roboți și mașinării, nu? Dacă vrem să ținem pasul cu tehnologia viitorului, trebuie să ne adaptăm abilitățile la noile circumstanțe cu care ne vom confrunta.

Ce aptitudini sunt deosebit de importante pentru viitor?

 

 

În contextul tuturor acestora, există și unele aspecte care nu pot fi înlocuite de mașini si tehnologii! O etică a muncii bine pusă la punct nu va fi niciodată înlocuită. Indiferent de domeniul în care lucrezi, modul în care privești munca este extraordinar de important pentru angajator. De asemenea, creativitatea se găsește în topul 3 al listei. Inteligența artificială are, în continuare, dificultăți de a mima această calitate. Bineînțeles că au apărut, între timp, multe cântece sau lucrări de artă compuse prin inteligență artificială. Totuși, mașinile trebuie alimentate, în prealabil, cu date, deoarece nu pot crea de la sine. Conform unui sondaj al Consiliul Mondial al Agendei Forumului Economic Mondial, chiar se așteaptă ca, până în anul 2026, inteligența artificială să fie o parte a Consiliului de Administrație al firmelor.

Abilitățile de negociere și controlul calității au fost deja înlocuite în lista celor mai importante abilități pentru anul 2020. Mașinile vor folosi date în masă ca să ia decizii pentru noi. Ascultarea activă, una dintre cele mai importante calificări din anul 2015, va fi înlocuită de inteligența emoțională. Se consideră că această calitate va fi, în viitor, una dintre cele mai importante aptitudini căutate într-un potențial angajat. Nici nu este de mirare, având în vedere cât de important rămân lucrul și interacțiunea cu alți oameni, în ciuda globalizării atât de accelerate.

 

În ce constă schimbarea?

in ce consta schimbarea

În general, gradul schimbării depinde foarte mult de industriile curente. Spre exemplu, media și industria divertismentului au suferit deja o schimbare în ultimii ani, generațiile tinere utilizează programe de streaming cum ar fi Netflix și Amazon Prime, în detrimentul ofertelor de difuzare convențională. În acest sens, inteligența artificială decide ce program ni se potrivește, în funcție de obiceiurile de vizionare.

Sectorul finanțelor și investițiilor trebuie să strecoare, la fel ca înainte, o schimbare, iar noile tehnologii precum criptomoneda (care are ca bază blockchain), bitcoin și etherium sunt în creștere. În majoritatea părților lumii, este ceva obișnuit să plătești o bere sau o cafea cu telefonul, complet fără numerar.

Întrucât unele tehnologii au devenit, între timp, mai avansate decât altele, firește că viteza noilor descoperiri este foarte accelerată și de neoprit. Internetul mobil și tehnologia cloud ne influențează deja munca de zi cu zi. În câțiva ani, este posibil ca inteligența artificială, imprimarea 3D și multe alte realizări să nu mai fie luate în seamă, din cauza unor invenții și descoperiri mult mai spectaculoase. Schimbarea nu va lua în considerare ritmul de evoluție lent al oamenilor, iar progresul va duce la dispariția unor locuri de munca (oarecum, chiar acesta este scopul). De aceea, suntem obligați să ne adaptăm și să dobândim abilitățile necesare, astfel încât să putem fi atractivi pentru angajatori și peste zece sau douăzeci de ani.

 

Autor articol: Thomas Maximillian Meyer

Editori: Ștefania Marzac, Ștefana Rarău // Sursă: World Economic Forum