Joburi in germana pentru studenti pentru vara 2019

Vorbești germana și te gândești să vezi ce joburi în germană pentru studenți sunt în Cluj, să faci ceva util vara asta? Hai să vedem ce joburi în germană pentru studenți ne pregătesc companiile din Cluj în 2019.

În sfârșit s-a terminat sesiunea!

„Nu a fost chiar ce trebuia, dar data viitoare fac mai bine, jur!”, „Unele din materii m-au obosit și nu le-am chiar înțeles rostul…” – câți dintre noi nu am auzit sau nu am gândit chiar noi astfel de idei?

Eu am absolvit Facultatea de Studii Europene, în cadrul liniei germane de studiu, a long time ago. Pe vremea mea, cei de la secția română aveau o materie numită „Istoria Internetului”… wait, what?! Nu ar trebui să fie Viitorul Internetului? Ai trecut și tu prin astfel de trăiri la facultatea ta? Simți că timpul tău e investit prea mult în teorii și rar ai ocazia să pui în practică tot ce acumulezi?

O experiență de job, pe parcursul verii, este exact ce trebuie! Hai să vedem ce oportunități am selectat pentru tine!

Înainte de toate, îți recomandăm să mergi la interviuri, să vezi mai exact despre ce este vorba la fiecare. Inclusiv experiența de a merge la un interviu este una faină și foarte utilă – sau chiar la mai multe, ca să ai din ce alege.  #numazic

 

Prima noastră recomandare din topul de joburi în germană pentru studenți este:

Joburi de vara pentru studenti vorbitori de limba germana la NTT DATA Romania in Cluj-Napoca

Working Student for Interactive Intelligence JobNTT DATA Romania

Jobul pe scurt: NTT DATA Romania, unul dintre cei mai mari angajatori clujeni, te plătește ca să te dezvolți, punând la dispoziție oportunități de internship plătit, în care vei fi parte activă din echipele de support pentru cel mai mare producător automotive din Bavaria. Jobul este în domeniile IT și Automotive – ce domenii mai atractive ai putea să experimentezi, deodată, pentru începutul tău de carieră?

Cui i se adresează: Studenților, în general. Nu se așteaptă nimeni să fii un urmaș al lui Wozniak (fondator Apple), ci mai degrabă să nu te ferești de tehnologie, să îți dorești să înveți și să evoluezi constant.

The good part: Primești bani să înveți, direct prin practică – how cool is that? Sediu central (în Mihai Viteazul) și foarte modern, cu toate facilitățile și beneficiile pe care ți le-ai putea închipui de la un (prim) job.

 

A 2-a recomandare din categoria joburi în germană pentru studenți este:

Joburi in germana pentru studenti la Office Depot in Cluj-Napoca

SommerJob für D.A.CH. RegionOffice Depot

Jobul pe scurt: Este exact ce trebuie pentru un prim job și se desfășoară fix pe perioada vacanței de vară. Lucrezi din 9 iulie până în 28 septembrie, în Iulius Business Center, punându-ți la treabă cunoștințele de limba germană, pentru piața germanofonă.

Cui i se adresează: Studenților, fără experiență anterioară de muncă. Limba germană e „arma principală”, în rest înveți la job tot ce trebuie să știi ca să-ți faci bine treaba.  Se caută oameni deschiși spre învățare și, desigur, comunicativi, care să poată să interacționeze cu clienții firmei.

The good part: La „Office” e super multa lume tânără. Șansele sunt mari ca să întâlnești și alți studenți de la linia germană și nu numai, să-ți petreci timpul la muncă într-un mediu foarte prietenos. De asemenea, vei avea parte de multe evenimente și activități dedicate angajaților.

 

A 3-a recomandare de job in germana pentru vara aceasta este:

Joburi in germana pentru studenti la Siemens in Cluj-Napoca

Application Support Specialist Siemens

Jobul pe scurt: Cu toții am auzit de uriașa companie Siemens. La Cluj, ei au un centru regional de cercetare și dezvoltare, derulează proiecte de dezvoltare software pentru aplicații din portofoliul companiei. În plus, oferă IT Support clasic, pentru alți angajați Siemens din lume, în special în engleză și germană.

Cui i se adresează: Acesta este un job pentru tineri / studenți cu 2+ ani de experiență de muncă, ce studiază în domenii precum informatică sau administrarea afacerilor.

The good part: Sediul modern, într-una dintre puținele clădiri din Cluj-Napoca ce au certificare de clădire sustenabilă (Liberty Technology Park). Vei avea biroul înconjurat de un spațiu verde mare, numai bun pentru o ieșire la grătar alături de colegi (nu, nu am folosit întâmplător cuvântul grătar, chiar dispun și de o zonă pentru așa ceva).

 

A 4-a recomandare pentru jobul ideal pentru vacanța aceasta:

Joburi in germana pentru studenti la STA Travel in Cluj-Napoca

Global Operations ExecutiveSTA Travel

Jobul pe scurt: STA Travel este companie care are drept obiect de activitate turismul pentru tineri și studenți. Aceasta este chiar cea mai mare la nivel mondial, pe acest domeniu. Este locul în care poți pune în practică pasiunea ta pentru călătorii.

Cui i se adresează: Se caută tineri pentru tineri, studenți pentru studenți, fiind o companie dedicată exact grupului țintă din care și tu faci parte, astfel, credem că integrarea ta la job va fi cu atât mai ușoară și mai familiară. Este necesară și o bună cunoaștere a limbii engleze, iar experiența anterioară de muncă nu este necesară.

The good part: Cine ar fi spus că pasiunea ta pentru călătorit poate fi parte importantă din viitoarea ta carieră? Poți avea parte de un job dinamic, fără monotonie, unde fiecare zi va fi una diferită.

 

A 5-a recomandare de job in germana in Cluj:

Service Mitarbeiter in Cluj-NapocaMonocom

Jobul pe scurt: Un job dedicat, din nou, celor tineri, studenților, ce presupune servicii de support pentru clienții companiei. Acesta nu este nu call center clasic. Monocom oferă servicii premium pentru un mare producător german din domeniul automotive.

Cui i se adresează: Tinerilor și studenților cu o personalitate sociabilă și comunicativă, pe care îi entuziasmează domeniile Automotive și Tehnologie. Sunt necesare cunoștințe bune atât de limba germana, cât și de limba engleza.

The good part: Poți lucra în inima Clujului, alături de alți colegi tineri și dinamici de aici sau de la sediile principale ale firmei, din Germania.

 

BONUS, recomandarea cu numărul 6 de job in germana:

Joburi in germana pentru studenti la Walter Group in Austria

Trainee-Programm & EinstiegspositionWalter Group

Așa, pe scurt: Dacă zici „Gata, m-am săturat de toate știrile despre corupție!” și dacă vrei o pauză de la Dăncilă, încearcă un job în străinătate! Cei de la Walter Group îți oferă o oportunitate de job în Austria, în doua locații diferite. Poate fi o rampă faină de lansare către plecatul din țară, dacă asta este ceea ce îți dorești. Sau poate vrei doar să experimentezi pentru o perioadă viața în străinătate.

Cui i se adresează jobul: Un job entry level, destinat mai mult studenților din domenii precum: economie, turism, business, management, marketing. Este necesară stăpânirea la perfecție a limbii române, dar și vorbirea fluentă în limba germana.

The good part: Unul dintre sediile firmei este în apropierea Vienei – spune drept, așa-i că se află și pe lista ta de must-see (again)? 🙂 Iar pentru instalarea în noul tău oraș de reședință, vei fi asistat de către viitorii tăi colegi.

 

Ce zici, ți-am trezit interesul pentru a face ceva practic cu timpul avut la dispoziție vara aceasta?

Alege ce ți se potrivește, te încurajăm, cu cele mai bune intenții, să aplici la joburi in germana și să afli mai multe despre ele! Alege ca vara aceasta să faci primii pași către viitoarea ta carieră în limba germana!

Autor articol: Mark Török

Editori: Oana Laslău, Ștefana Rarău