Angajații doresc să li se recunoască meritele, să simtă că sunt apreciați pentru munca lor, mai ales atunci când depun eforturi. Asta e cât se poate de evident. De aici începe discuţia despre salarii si beneficii.Totuşi, ce faci când nu îţi mai permiţi abonament premium la Netflix şi te gândeşti că muzică poţi să asculţi şi pe Youtube, nu-ţi trebuie aşa tare spotify.

De obicei, cea mai mare parte a anunțurilor de angajare nu conțin informații legate de nivelul salariului deoarece companiile vor să testeze adevăratul interes al candidatului atunci când aplică, nefiind influențat în primă fază de planul financiar.

Cert e că arăți seriozitate și profesionalism dacă spui care este salariul pentru un job încă de la începutul discuțiilor. Evitarea subiectului înseamnă un deserviciu pentru tine, ca angajator, la nivel de imagine. Dar și pentru aplicanți, care vor căuta să-l afle de pe internet sau de la prieteni. În cele mai multe culturi, salariile oferite oamenilor dintr-o companie nu se discută deschis lăsând loc de speculații. Din păcate în România nu prea. La interviu, nu evita discuția despre salarii si beneficii, iar în ofertare ține cont și de așteptările candidatului.

Intenţionăm să abordăm subiecte atât în sprijinul angajaţilor, viitorilor angajaţi dar şi al ofertanţilor de muncă. Cum îmi fac clare dorinţele legate de salarii şi beneficii? Cum se stabileşte salariul? Cum fac o ofertă corecta? Nu de alta, dar ţinem tare mult ca atunci cand vrei sa „Netflix and chill”, să nu fie de fapt „filmeserialeonline and annoying ads”.

Mai pe larg despre toate astea găseşti în articole.