Primul job – sfaturi

Stresul primei zile de la primul job se apropie şi încerci să ii faci faţă cât poţi tu de bine. Cu toate astea, te surprinzi adesea uşor anxios. Alteori chiar mai mult. Îţi pui o grămadă de întrebări, mai ales dacă eşti cu adevarat pregatit pentru ceea ce urmează.

Prima zi la job poate fi motiv de emotie. Cum sunt colegii? Voi face faţă cerinţelor? Îmi va placea? Debutul intr-un job poate aduce ceva stres în primele săptamâni. Mai ales din cauza schimbarilor care se produc in jurul tău. In fata primului job serios din viata ta, o astfel de atitudine este normala. Fie ca ai 18, 25 sau 30 de ani. Cu toate astea, trebuie sa înveţi să iţi gestionezi cât mai bine emoţiile. Nu de alta, dar te vei surprinde in tot felul de ipostaze cu care eşti mai mult sau mai puţin obişnuit.

”Chiar dacă aproape jumătate dintre români (46,83%) se angajează, pentru prima dată, înainte de a împlini vârsta de 20 de ani, lipsa experienței este cea mai mare piedică de care spun că se lovesc atunci când caută un loc de muncă. Un sfert dintre respondenți au probleme în a identifica job-urile compatibile cu pregătirea și așteptările lor, 16,71% nu știu unde anume să caute oportunități de muncă, 14% nu au suficientă încredere în ei înșiși, în timp ce 13% nu știu cum să-și redacteze CV-ul sau cum să aplice pentru un loc de muncă. ”

Citește mai mult (sursa profit.ro)

Ca să nu fii descurajat şi să treci cu brio peste orice moment dificil la primul tău job, iată câteva sugestii în articole!