Internship

Un internship este un mod real de a învăța noi abilități într-o companie sau într-o organizație. Reprezintă o mare oportunitate pentru absolvenții de liceu, studenții, și chiar adulții care doresc să exploreze o schimbare in carieră.

Completarea unui internship te expune la mediul de muncă, permițându-ţi să vezi ce se întâmplă cu adevărat într-o anumită industrie. Te poate ajuta să înțelegi dacă domeniul în care dorieşti să lucrezi este calea potrivită pentru tine. În plus, față de obținerea de experiență de lucru valoroasă, un internship te ajută să îţî îmbunătățeşti abilitățile. Vei dezvolta încredere în sine şi eticheta locului de muncă. De asemenea, beneficiezi de oportunitatea de a obține un feedback profesional valoros de la oameni care lucrează în domeniu. Aceste lucruri sunt foarte căutate de angajatori astăzi.

La fel ca un loc de muncă, trebuie să treci printr-un proces de aplicare pentru a obține un stagiu. Aplicarea și intervievarea pentru stagii îmbunătățește abilitățile de intervievare, ceea ce va fi util atunci când vei fi pus in faţa unui interviu pentru un loc de muncă. Un internship ”la catastif” te diferențiază de ceilalți candidaţi.

Stagiile sunt temporare. Acestea pot dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, cu ore de lucru variate. Dar ele pot duce la beneficii pe termen lung, cum ar fi oportunitățile de angajare în cadrul companiei respective. În plus, supervizorul și colegii pot fi o referință pentru un loc de muncă, sau chiar aplicații pentru burse. Cu toate că multe internshipuri sunt neplătite, avantajele obținerii unui internship sunt fără doar şi poate.

Citeşte mai pe larg despre acest subiect în articolele de mai jos!