Talentul și abilitățile de conducere la locul de munca nu apar din senin – Leadershipul trebuie cultivat și îngăduit să crească. Un bun conducător este format, nu înnăscut. El se dezvoltă, trece printr un proces continuu de educaţie, pregătire profesională, acumulare de experienţă şi auto-evaluare.

Leadership-ul ca şi concept ar putea fi poate tradus ca arta conducerii şi nu doar conducere, aşa cum spune dicţionarul englez–român. Cu toate ca o funcţie de conducere îţi da ”puterea” de a atinge anumite scopuri şi de a contribui astfel la atingerea obiectivelor, din păcate, asta nu te transformă automat in leader, ci doar îţi dă calitatea de ”şef”.

Diferenţa dintre leadership si şefie constă in a-ţi motiva echipa să vă atingeţi ţelurile împreună. Mai exact, leadershipul le insuflă angajaţilor să lucreze din plăcere şi nu obligaţie. Exercitarea influentei asupra altor persoane reprezinta esenta leadershipului. Reprezinta un atribut dorit si cerut de organizatii managerilor lor. Liderii au incredere in fortele lor proprii si genereaza incredere celorlalti.

In preajma adevaratilor lideri, angajatii se simt mai competenti si gasesc munca mai interesanta.

Acum că am stabilit în ce constă un leader, este de-a dreptul evident cât de important este să ai un astfel de om într-o funcţie de conducere. Atât ca simplu angajat sau ca şi antreprenor. Majoritatea companiilor de astăzi sunt mai mult gestionate (managed) şi mai puţin conduse(lead), ceea ce poate fi o problemă.  În sprijinul acestei idei, vrem să venim în ajutor.

Citeşte mai pe larg despre acest subiect în articolele noastre!