Studiile efectuate de Forbes Insights arată că, în medie, în Europa, dintre managerii cu funcții executive, unul din șase este intraprenor. Acești angajați tind să fie inovatori cu idei unice și cu o minte concentrată pe crearea unor planuri originale și ingenioase, în favoarea prosperității companiei. Adica un intraprenor este antreprenorul din randul angajatilor. Dacă ai abilităţi de antreprenor, dar din diverse motive, nu poţi/nu vrei să îţi deschizi propria afecere, poate intraprenoriatul este pentru tine.

Intraprenoriatul este o mentalitate, inainte de toate. Este o dorinta de a face lucrurile intr-o maniera personala. De a conecta diferite “capete” in jurul unei idei si de a crea valoare folosind resurse limitate. Intraprenoriatul este recomandat companiilor care vor să se dezvolte, să crească şi chiar să supravieţuiască. De ce ai nevoie de el? Un intraprenor este extrem de valoros pentru afacerea ta. Pentru ca va cauta mereu sa o imbunatateasca. Intraprenorii, ca si întreprinzătorii, nu trebuie să fie în mod neapărat inventatori. Ei sunt persoanele care transformă ideile si prototipurile în produse profitabile. Intraprenorii sunt persoanele din spatele produselor si serviciilor. Ei sunt făuritori de echipe.

Destul de simplu. Acum ca am stabilit ce inseamnă şi cât de important este genul acesta de persoane intr-o firmă, vine întrebarea firească ”bine, bine, dar eu cum devin unul?”. Noi suntem aici să te ajutăm. Am încropit o serie de articole cu şi despre acest subiect. Dacă este un subiect care te interesează, recomandăm să arunci un ochi peste ce ţi-am pus la dispoziţie. Este un prim pas în a ajunge unde îţi doreşti.