CATALYSTS CLUJ

CATALYSTS CLUJ, PE SCURT

Catalysts Cluj este o companie de dezvoltare de software, fondată în Linz, Austria, în anul 2007. În 12 ani, a crescut rapid, transformându-se, dintr-o companie cu 2 oameni, într-una cu 400 de angajați. În anul 2012, s-a deschis un birou în Cluj, care, în acest moment, are 72 de angajați și este în continuă creștere!
Ne mândrim prin atmosfera din cadrul companiei, în care oamenii pot atât să crească din punct de vedere tehnic, cât și să formeze noi prietenii și să evolueze și pe alte planuri decât cel tehnic. Încercăm să fim cât se poate de calzi, păstrând o atmosferă prietenoasă, care promovează onestitatea și relațiile bazate pe încredere.

 

 Ce înseamnă performanța pentru Catalysts Cluj?

ce inseamna performanta pentru Catalysts Cluj

Cred că aspectul principal al culturii noastre constă în încrederea, sinceritatea și deschiderea pe baza cărora este construită.
Când vine vorba de angajați, nu ne gândim strict în termeni de performanță, ci, mai degrabă, în termeni de valoare. Putem noi, compania, să folosim toate trăsăturile unui candidat la potențialul lor maxim? Nu cred unilateral că „o persoană minunată din punct de vedere tehnic se va potrivi în fiecare comunitate”. Cred că fiecare compania sau cultură are diferite caracteristici care rezonează bine cu unele trăsături de personalitate. Dacă găsim oameni care sunt minunați din punct de vedere tehnic, dar și dețin aceste trăsături de personalitate care se leagă bine de valorile noastre principale, atunci, ne potrivim! Asta înseamnă că valoarea va fi creată în mod intrinsec, atât pentru companie, cât și pentru persoană. Amândouă vor crește și amândouă vor prospera. Dacă am proceda altfel, ar putea să ne pese doar de partea tehnică, de profit și de cât de mult poate un candidat să „producă”. Dar, atunci, cât va dura până când aceste își va da seama că rezonează mai bine cu altă companie? Echilibrul este cheia.

 

De ce beneficii deosebite sau inițiative interne se bucură angajații Catalysts Cluj?

De ce beneficii se bucura angajatii Catalysts Cluj

Cum poți răspunde la această întrebare fără a părea că te lauzi sau că exagerezi? Nu voi da un răspuns clar și sigur, pentru că nu ar fi potrivit și nu ar fi în acord cu ceea ce tocmai am scris mai sus! Cred că principalul avantaj sau beneficiu este cultura în sine. Sigur, este posibil să avem majoritatea sau chiar mai multe lucruri decât companiile care sunt mai preocupate de „treburile lumești”. Totuși, noi nu asta încercăm să vindem. Dacă cineva ar pune foarte mult accent pe asta, (poate că!) nu s-ar potrivi foarte bine cu noi.

Care poate fi parcursul profesional al unui angajat la Catalysts Cluj?

parcursul profesional al unui angajat la Catalysts Cluj

Aici, există două aspecte de interes. În primul rând, trebuie să spun că structura noastră internă este una plată. Asta înseamnă că nu avem poziții de genul „Senior Software Developer Level 2” și alte asemenea. Avem doar oameni cu mai multe sau mai puține responsabilități decât ceilalți. Luând asta în considerare, noi promovăm, mai presus de toate, responsabilitatea de sine. Nu există un mod clar sau niște pași predefiniți spre a deveni „mai bun” în acest context. Dacă ești dornic și capabil să îți asumi mai multă responsabilitate, atunci ți se va da mai multă. Nu împingem oamenii de la spate doar pentru că a trecut X timp de când au fost angajați. Noi îți întindem mâna și suntem dornici să sărim în ajutor, ne facem partea, dar și oamenii trebuie să și-o facă pe a lor.

Cum se implică Catalysts Cluj în dezvoltarea profesională a angajaților?

dezvoltarea profesională a angajatilor

Susținem orice inițiativă de învățare! Avem conturi de bookster, plătim pentru conferințe și avem traininguri interne pe partea de hard skills și de soft skills. Din nou, nu îi împingem pe oameni spre niciuna dintre acestea. Trebuie să fie alegerea lor, dar, odată ce este făcută, noi suntem bucuroși să oferim susținere.

Cum se derulează procesul de recrutare?

Procesul de recrutare

Procesul nostru de recrutare este ceva mai lung decât al altor companii. Odată ce intrăm în legătură cu o persoană care este dornică să participe la procesul de recrutare, primul pas este un test! Avem propria noastră platformă catcoder (https://catcoder.codingcontest.org/), care poate fi folosită în pregătirea pentru acest test. Practic, testul presupune o problemă similară cu cele de pe această platformă. Fiecare candidat are la dispoziție 4 ore pentru a rezolva cât de multe niveluri poate (majoritatea sau chiar toate problemele au, în total, 7 niveluri). În funcție de progresul comparabil cu toți cei care au încercat să rezolve acea problemă, noi decidem dacă mergem mai departe cu procesul sau nu. Este un pas eliminatoriu. După aceasta, îl invităm pe candidat pentru o discuție (30m) cu echipa de la Resurse Umane. Apoi, are loc interviul tehnic (~2h). La final, cei de la HR și intervievatorii tehnici discută și iau o decizie în privința candidatului.