Anii studenției sunt cei mai așteptați de liceeni: libertate, petreceri, mulți oameni noi și un alt stil de viață. Adevărat, dar acesta este doar vârful icebergului, adevăratul farmec al studenției rămâne încă de descoperit. Studenții devin tot mai interesați de acumularea cunoștințelor în diverse domenii pentru a descoperi ceea ce îi interesează de fapt. Un mic număr de liceeni sunt siguri că au făcut alegerea corectă, dar mulți au dubii în această privință. Un lucru normal, deoarece ai încă timp să identifici ceea ce îți  place și ceea ce te pasionează. Important aici este că nu trebuie să rămâi pe loc, continuă să asimilezi tot ce ți se oferă, este doar spre beneficiul tău. Răsfoind Revista MeinJob, cu siguranță vei descoperi informații utile și interesante care îți vor marca existența profesională.  

Ce este Revista MeinJob?

MeinJob vine în ajutorul studenților prin publicarea unei reviste de carieră. Aceasta este distribuită anual în cele mai mari centre universitare din țară cu specializări cu predare în limba germană. În perioada mai-iunie 2019 au fost distribuite 1100 de exemplare în 3 universități din Cluj-Napoca și București. Revista MeinJob vine cu sfaturi de carieră pentru cei care sunt la începutul formării din punct de vedere profesional. În plus, este și o continuare perfectă pentru cei care își doresc șă își dezvolte parcursul profesional. Noi luăm în considerare evoluția continuă și rapidă a mediului de lucru. De aceea, Revista MeinJob este mereu actualizată conform progresului profesional din societate. Astfel, în revistă se pot citi articole dedicate special celor care optează pentru o dezvoltare în carieră. De asemenea, vor găsi referințe relevante și cei care își doresc să devină mai buni și mai eficienți.

Ce cuprinde Revista MeinJob?

AICI poți descărca Revista MeinJob – ediția 2019, iar AICI ediția din 2018.

Aptitudini ale viitorului

Inițial, Revista MeinJob te va pune la curent cu toate noutățile din mediul profesional. Vei afla ce abilități se caută, care sunt carierele de viitor și cum evoluează tehnologia. Vei afla în ce direcție merge și cum putem fi pe aceeași lungime de undă din punct de vedere profesional. Revista MeinJob îți pune la dispoziție articolul 10 aptitudini ale viitorului, în care vei descoperi aptitudinile căutate azi de angajatori. Astfel, ai un plan bine structurat și știi clar pe ce trebuie să pui accent în prim plan. De asemenea, vei afla cum ne influențează tehnologia mediul de lucru și ce funcții va putea aceasta să preia în viitor.

Interviul de angajare

Un pas important pentru obținerea locului de muncă este interviul de angajare. Pentru cei care nu au încă această experiență, pare ceva destul de înfricoșător. Totuși, trebuie să știi: dacă ai fost chemat la interviu, înseamnă că CV-ul tău l-a interesat pe angajator. Ceea ce îți rămâne de făcut este să demonstrezi că lucrurile menționate în CV sunt adevărate și le poți pune în aplicare. Demonstrează că ai încredere în abilitățile tale! Știm că este o etapă importantă pentru tine și vrem să te ajutăm să treci mai ușor peste ea. De aceea, am publicat în revistă un articol despre cum să te pregătești pentru un interviu de angajare. În acest articol vei primi sfaturi pentru un interviu de succes, ce caută și la ce aspecte se uită angajatorii.

Etica muncii

Totuși, angajat sau nu, trebuie să știi că atitudinea față de muncă este observată constant la locul de muncă, dar și la facultate. Îți recomandăm să începi de pe acum să creionezi acest aspect. De aceea, Revista MeinJob îți propune câteva metode care te vor ajuta. Așadar, tu trebuie doar să le alegi  pe cele care consideri că ți se potrivesc. Acest articol te va pregăti să fii mai eficient în ceea ce faci, vei învăța cum să îți prioritizezi sarcinile și interesele. De asemenea, prin prisma acestor metode, poți să-ți faci constant o autoanaliză și să observi ce se poate îmbunătăți.

Ce vei găsi în Revista MeinJob – cum arată ediția din 2019?

Venim cu aceste sfaturi și articole nu doar pentru ca tu să ai niște cunoștințe teoretice. Am mers mai departe și am colaborat cu mai multe companii din Cluj și București care angajează pe limba germană. Astfel, am decis, împreună, să informăm studenții despre oportunitățile de carieră de care pot beneficia, dacă cunosc această limbă. În Revista MeinJob veți găsi pagini dedicate firmelor cu care colaborăm:

  • Siemens – este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, iar domeniile sale de activitate sunt electrificarea, automatizarea și digitalizarea.
  • Office Depot oferă suport pentru operațiuni financiari în 6 limbi pentru tranzacțiile din 12 țări, iar firma are peste 400 de angajați. Mai multe detalii despre această firmă puteți citi în acest articol.
  • Emerson – companie multinațională care furnizează și proiectează tehnologie și servicii de inginerie pe piețele industriale, comerciale și de consum.
  • Kaufland este o filială a grupului Schwarz care aplică cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, cu scopul de a satisface nevoile clienților. De asemenea, Kaufland acordă o atenție deosebită agriculturii regionale.
  • Accenture – este o companie de servicii profesionale în mediul de afaceri. În România, compania are peste 3000 de angajați în 6 județe. Dacă dorești să afli mai multe informații despre Accenture, te invităm să citești acest articol.

Ce vei învăța din Revista MeinJob?

Astfel, în Revista MeinJob vei găsi oportunități de carieră oferite de firmele menționate mai sus. În paginile dedicate acestora vei afla pe cine caută și ce skilluri trebuie să deții pentru a ajunge la ei. De asemenea, vei descoperi oportunitățile de carieră special oferite pentru studenți. Sigur vei găsi ceva pe placul tău sau este posibil să descoperi ceva diferit și necunoscut ție. Această descoperire te-ar putea motiva să te dezvolți pe un segment diferit, dar de interes pentru tine.

Așadar, îți propunem să te concentrezi nu doar pe dobândirea cunoștințelor de specialitate, dar și pe acumularea experienței profesionale. Revista MeinJob a adunat cele mai bune și utile sfaturi pentru studenții aflați la început de drum, dar și pentru cei care își doresc o dezvoltare personală și profesională continuă. Astfel, tu trebuie doar să selectezi ceea ce ți se potrivește și să acționezi.

 

Îți recomandăm să te bucuri la maxim de această perioadă și să profiți de tot ce ți se oferă. Încearcă să faci ceva nou, ieși din zona de confort, experimentează, greșește, întrucât din greșeli învățăm. Citește Revista MeinJob, deoarece acolo îți sunt prezentate cele mai valoroase sfaturi. Sfaturile îți sunt oferite de absolvenți cu experiență și companii care vor să îți susțină formarea personală și profesională. Revista MeinJob este concepută special pentru tine și pentru viitorul tău profesional.

 

Autor articol: Ana-Maria Harea

Editor: Ștefana Rarău