Joburi în germană pentru studenți în București – oare ce oportunități sunt vara asta pentru noi, tinerii?

MeinJob îți prezintă câteva sfaturi pe dezvoltare personală și joburi în germană pentru studenți în București.

joburi in germana pentru studenti in bucuresti

Vara e caldă, berea e rece,

Ia-ți un job, fă niște bani, că vara trece!

 

Ce găsești în acest articol?

Introducere despre cum percepem noi joburile entry level din București
Joburi pentru studenți
Sfaturi pentru dezvoltare personală și profesională
Concluzii

 

Partea cu joburi in germana pentru studenti la București e puțin altfel…

Trecem peste abordările de tipul „șoc și groază”, dar ce am auzit în ultimii ani m-a pus pe gânduri.

Anul trecut am fost la București pentru diverse întâlniri cu angajatori din București, care (o parte dintre ele) au ajuns să fie parteneri MeinJob. Una din firme avea angajați de 16 ani, elevi de liceu, oameni care vorbeau bine germană. Stai așa: nu doar vara, ci pe întreg parcursul anului! Nu am intrat în contact cu persoanele respective. Dar, hei, la această vârstă, nu ar trebui să îți faci temele, să mergi la școală? Nu mă înțelege greșit, este foarte bine că vezi cum se fac banii. Este important să vezi cum trebuie muncit pentru ei și cum se cheltuie – încă din clasa a X-a sau a XI-a. Dar etapa asta de formare, oricât de insuficientă sau „neadaptată la viitor” ar fi, nu ar trebui să fie o perioadă cu focus pe învățare?

Școală SAU job, școală ȘI job?

Partea asta de „(junior) head hunting”, în care se aruncă cu joburi după vorbitorii de limba germană, poate fi uneori prea mult. Jobul te găsește pe tine – și dacă vrei un job, și dacă nu vrei – atunci când vorbești limba germană.

Sunt de părere că perioada de educare și formare ar trebui dusă până la capăt. Tinerii studenți (adică noi) ar trebui să aibă parte de cât mai multă de libertate. Libertatea de a aprofunda domeniile care te pasionează și de care nu ai neapărat parte la cursuri. Libertatea de a merge în tabere la mare sau la munte (de exemplu, tabere gratuite oferite pentru studenții români – dacă nu ești la curent, întreabă la secretariatul facultății). Libertatea de a face voluntariat și a te dezvolta personal în timpul liber, în activități la care, foarte probabil, nu mai ai acces după încheierea studiilor.

Iar, în cele mai multe cazuri, poate nici nu știi care sunt celelalte opțiuni. Sau nu știi cât de diversă este paleta de joburi in germana pentru studenti în România. Articolul ăsta își propune să facă exact acest lucru: să îți prezinte câteva dintre opțiunile din vara aceasta. Vrem să te ajutăm să fii cât mai informat. Iar tu alegi singur ce poate fi cel mai potrivit pentru tine la momentul actual.

joburi in germana in bucuresti

Când decizi că e momentul potrivit pentru un job în timpul facultății

Nu chiar un Work and Travel pe perioada verii, ci un Work and Sprechen. 🙂

Când decizi că vrei un job pe lângă facultate, explorează-ți opțiunile la maxim. Poți alege un job pe perioada verii sau un job part-time. Sau poți alege chiar un job full-time, dacă ți se pare că e potrivit orarului tău.

Hai să vedem împreună ce joburi în germană pentru studenți în București există în 2019.

 

Consulting Analyst (Part-time / Full-time)Roland Berger

Pe scurt, despre job: Este exact ce trebuie pentru un prim job, deoarece îți oferă din start flexibilitate în alegerea programului de muncă potrivit. Jobul este potrivit atât pentru cei care doresc să lucreze part-time, cât și pentru cei care își caută un job full-time. Este un job pentru persoane având competențe de analiză bine dezvoltate.

Sales Operations // Incident Management – Accenture

Pe scurt, despre companie: Un angajator care oferă atât oportunități pentru studenți, cât și joburi pentru candidați cu experiență. Momentan au 4 poziții deschise pe limba germana, aruncă o privire pe link-urile joburilor, să vezi care ți s-ar potrivi. Poți vedea și ce beneficii oferă angajaților, sigur le vei găsi foarte atractive!

Order Administrator – Emerson

Pe scurt, despre companie: O companie cu peste 200 de locații active în întreaga lume, Emerson este prezentă și în România în mai multe orașe. Emerson oferă numeroase oportunități de joburi in germana pentru studenti și absolvenți in Bucuresti, dar și Cluj-Napoca sau Oradea. Intră pe pagina companiei și vezi ce domenii ți se potrivesc dintre Inginerie, IT, Financiar, Customer Service, Achiziții.

Vorbitori de germană pe Finance / Procurement / SupportGenpact

Pe scurt, despre companie: Sunt joburi în peste 4 domenii disponibile, în cadrul unuia dintre cei mai activi angajatori pe limba germana. Genpact, cu sedii în Cluj și București, este o companie care face investiții considerabile în formarea continuă a angajaților săi. Vezi și tu ce oportunități oferă și cunoaște-i mai bine!

dezvoltare personala

Câteva sfaturi despre cum poți să te dezvolți personal și profesional, fie că dorești sau nu un job:

  1. Utilizează-ți la maxim timpul și dezvoltă-ți abilitățile!

    Die Goldene Regel (regula de aur) este să îți folosești absolut toți timpii morți să te dezvolți personal și profesional. Abonează-te la câteva canale pe YouTube sau podcasturi dintre cele mai diverse. Nu irosi nici măcar un minut. Lasă muzica, lasă piesele pe care le știi deja pe de rost! Lasă Netflix și HBOGO (s-a terminat GOT, nu te apuca de altceva)! Toate acestea nu o să te ajute să fii un om mai bun sau un profesionist. Nu te vor ajuta să ajungi mai aproape de stilul de viață ideal pentru tine! Just grow up și fă și ceea ce trebuie, nu doar ceea ce e ușor. Îți recomand câteva canale: Valuetainment – Patrick Bet-David, Impact Theory – Tom Bilyeu, Top 10 – Evan Carmichael și lista poate continua. Tu alegi direcția în care vrei să te dezvolți. Încearcă, totuși, să fie ceva util 🙂 și caută-ți canale de YouTube, Spotify sau alte platforme de e-learning. Abonează-te la acele canale care se potrivesc domeniului de activitate în care vrei să te dezvolți.

  2. Implică-te activ în activități de voluntariat!

    Apoi, după ce începe facultatea, înscrie-te în Gutenberg București – organizația studenților vorbitori de limba germană – și implică-te activ în activități de voluntariat! Asumă-ți responsabilități, coordonează proiecte de tineret și crești ca om și abilități! Pune în practică cele învățate la punctul 1. Și dacă zici că „eu știu toate alea de la punctul 1”, singurul lucru pe care am să ți-l zic este: „Una e să știi, alta e să fii”. Până când „you are crushing it” (vorba lui Gary Vee), toate răspunsurile pe care el ai sunt de prisos, acțiunile sunt cele care contează.

  3. Fii un lider pentru cei din jur!

    La Gutenberg, înveți în primul an înveți cum să implementezi și să coordonezi proiecte (și multe altele). Apoi, poți să fii un mentor și să îi ajuți pe cei care sunt mai tineri ca tine să se dezvolte. Ca mentor pentru generațiile ce vin în urma ta, ajungi să fii cu adevărat un lider, un îndrumător pentru ceilalți colegi mai tineri. Ai grijă de omul din stânga și din dreapta ta. Poate sună a „bla, bla”. Dar să te asiguri că un om face treabă mai bună ca tine, timp de mai multe luni, pe diverse direcții precum project management, publicitate, fundraising etc., în timp ce coordonează un departament cu alți studenți, e pur și simplu epic și te super dezvoltă personal. Altfel te vei prezenta la un interviu când vei spune că ai coordonat un proiect care a strâns 5000 de euro din fundraising. Sau când vei povesti că ai coordonat o echipă de 30 de oameni care a organizat o școală de vară pentru peste 250 de elevi și studenți.

joburi in germana pentru studenti in bucuresti

Primii pași către joburi în germană pentru studenți în București – scurtă concluzie

Recomandarea mea ar fi, în primul rând, să te informezi cât mai mult. E important să explorezi toate opțiunile pe care le ai. Abia apoi să decizi ce este mai potrivit pentru tine acum. Pentru joburi in germana pentru studenti, nu uita, MeinJob.ro adună cele mai faine oportunități la un loc. Dacă decizi că nu este momentul pentru startul carierei tale, nicio problemă, rămâi în continuare la curent cu cele mai noi informații. Și nu uita că oricând este un moment bun să te implici în acțiuni de voluntariat, precum și să îți dedici timp constant spre a învăța lucruri noi!

Iar dacă ești deschis spre oportunități, spre a face primul pas spre un viitor job, te încurajăm să aplici pentru mai multe poziții. Nu te costă nimic. Intră în discuție cu cei care te contactează și mergi la interviuri. Astfel, vei cunoaște mai bine nevoile pieței muncii la momentul actual. Vei putea cunoaște în detaliu opțiunile pe care le ai.

În plus, experiența de a merge la mai multe interviuri te face să devii mai bun la această componentă din procesul de recrutare. Dacă îți place de una din firme, pune-le cât mai multe întrebări și află cât mai multe lucruri despre ei. Iar când simți că rezonezi cu unul dintre angajatori, dă-le o șansă, fă primul pas spre a deveni noul lor coleg.

Pune pe primul loc pentru tine și viața ta experiențele de învățare, fie că sunt online, la Gutenberg sau la o firmă. Viața e prea scurtă să faci lucruri monotone care te țin în loc. Be awesome!

 

Autor articol: Mark Török

Editori: Oana Laslău, Ștefana Rarău