Germania si limba germana

Limba germană reprezintă în România una din cele mai vorbite limbi străine, cu siguranță după engleză și probabil, zic unii și după franceză. Ceea ce este cert e că limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeană. Însumează peste 100 de milioane de vorbitori din Germania, Austria, Elveția, dar și alte țări. Una dintre cele mai mari țări din Europa, Germania, cuprinde o mare varietate de peisaje: munții înalți din sud; câmpiile nisipoase din nord; dealurile împădurite din vestul urbanizat; și câmpiile din estul agricol.

Locul nașterii tiparului modern și a școlilor influente de filosofie și stiluri artistice, Germania a jucat mult timp un rol important în cultura occidentală, iar artele au fost esențiale pentru ideea Germaniei despre ea însăși. Este una dintre cele mai influente națiuni europene din punct de vedere cultural și una dintre principalele puteri economice mondiale. Cunoscută în întreaga lume pentru inginerie de precizie și produse de înaltă tehnologie, este la fel de admirată de vizitatori pentru farmecul său vechi și „Gemütlichkeit” (confort).

Mai multe detalii despre demografie și limba germană găsiți aici.

Ceea ce am făcut este un parteneriat cu www.invatagermana.ro pentru a vă aduce articole interesante despre acest subiect. Ne propunem să vă îndrumăm în acest sens cu sfaturi, recomandări, cursuri gratuite sau metode de a învăța germana online.

Deci, dacă sunteți încă pe gânduri dacă să-i daţi limbii germane o şansă, sau dacă sunteți deja un cursant de limba germana și sa căutaţi să fiţi siguri că nu vă pierdeți timpul aţi ajuns unde trebuie. Tot ceea ce trebuie să faceți este să ne urmăriți.

Articole despre limba germana și despre Germania

  • Limba germana in bagajul de cunostinte

Limba germană e un avantaj?

2020-04-02T12:45:51+02:00mai 28th, 2019|Germania si limba germana|

  Știm cu toții că, în ziua de azi, e greu să aduci ceva nou (nu te speria, ajung și la limba germană). Oamenii sunt din ce în ce mai bine pregătiți. Cursuri sunt peste tot. Până și internetul oferă tot felul de materiale gratuite care te ajută să înveți, în principiu, orice. Dacă ești

Sfaturi pentru scrierea unui CV

2020-04-16T13:44:40+02:00februarie 5th, 2019|Gaseste si aplica la job, Germania si limba germana|

Ce presupune scrierea unui CV? Scrierea unui CV se numără printre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de angajare. Este momentul în care ne construim o imagine pe care o livrăm unei persoane necunoscute, în cazul acesta - angajatorului. Prin intermediul acestei imagini, încercăm să îl convingem pe potențialul nostru angajator că suntem